Čelični toplovodni kotlovi BIO-CET predviđeni su za loženje čvrstim gorivom, a namenjeni centralnom grejanju manjih objekata i spremanju hrane.Nazivni toplotni kapacitet kotla je 17 kW odnosno 23 KW. Okolni prostor zagrevaju preko gornje grejaće ploče.Sam naziv “etažni” ne isključuje njihovo korištenje za zagrejavanje i više od jedne etaže, ako je potreba za toplotom u skladu s njihovim nazivnim kapacitetom. Ugrađivati se mogu na zatvorene i otvorene sisteme centralnog grejanja. Priključak na dimnjak smešten je na sredini kotla čime je omogućeno jednostavno i brzo spajanje na dimnjak.Moderan dizajn i dimenzije koje se uklapaju u standardne dimenzije kuhinjskih elemenata čine njihovu ugradnju prihvatljivom u kuhinji ali i u nekom drugom delu kuće ili stana, gde postoji priključak na dimnjak.Izrađeni su u skladu s normom ISO 9001/2000.Karakteristike kotlova BIO CET:

  • Toplovodni kotao za centralno grejanje, pripremanje hrane, predviđen za loženje čvrstim gorivom, nazivne snage 17 kW i 23 KW.
  • Odgovarajuće dimenzionisano ložište i više prolaza za izmenu toplote osiguravaju visok stepen iskorišćenja kotla te omogućavaju pripremanje hrane na gornjoj grejućoj ploči
  • Velika vrata i ložište kotla omogućuju loženje krupnim čvrstim gorivom te jednostavno čišćenje i održavanje.
  • Mogućnost biranja zimskog ili letnjeg režima grejanja omogućuje pripremanje hrane tokom cele godine.