Toplovodni kotao-štednjak sa staklenim vratima, grejnom pločom i pećnicom25 KW
Karakteristike

  • TEMYPLUS P je kotao-štednjak proizveden i atestiran prema preporukamaEvropske norme za kućne kotlove-štednjake EN 12815. Kotao posedujeuverenje TSU Instituta iz Slovačke republike za kućne kotlove (znak CE,uverenje broj 93000020, od 30. oktobra 2009. godine) kao i uverenjeMašinskog fakulteta u Nišu (uverenje broj 612-22-39/08 od 7.3.2008.godine).
  • Kotao-štednjak je namenjen etažnom grejanju prostorijauz mogućnost istovremenog kuvanja i pečenja. Uređaj je veoma jednostavanza korišćenje i rukovanje. Izlaz dimnih gasova (dimnjača) može biti nazadnjoj strani kotla ili na gornjoj strani grejne plotne. Samom kupcu jeprepušteno gde će povezati kotao na dimnjak čime se olakšava smeštajkotla-štednjaka u prostoriji.
  • Ram gornjih i donjih vrata kotlakao i pećnice za pečenje je izrađen od sivog liva. Gornja vrata ložištakao i vrata pećnice su izrađena od vatrostalnog stakla koje jesamočisteće. Na donjim vratima se takođe nalazi otvor za strujanjesekundarnog vazduha.
  • Pećnica je izrađena od prohroma klase AISI314 čime se garantuje maksimalna higijena prilikom spremanja hrane. Navratima pećnice se nalazi termometar. Zapremina kotlovske vode u ložištuod 48 litara garantuje sigurnu funkcionalnost proizvoda kao kotla zacentralno grejanje.
  • Serijski ugrađen automatski regulatorpromaje , termomanometar kotla kao i spiralni bakarni izmenjivač zaugradnju termičkog osigurača (preporučujemo Caleffi, Danfoss) su dodatnidelovi koji se isporučuju uz ovaj kotao.
  • Kotao posedujemogućnost odvojenog rada u letnjem periodu bez uključivanja grejanja. Zatu svrhu neophodno je pomeriti rešetku u ložištu na za to predviđenenosače.
  • Treba spomenuti da kotao nema izolaciju tako da toplotupredaje i direktnim zračenjem prema okolini (oko 1 kW). Odavanje toploteprema pećnici odnosno grejnoj ploči iznosi 3 odnosno 4 kW. Ostatak od17 kW se predaje instalaciji centralnog grejanja.
  • Garancija kotla iznosi 5 godina, godinu dana na regulator promaje.